Για την πρόσκληση σε εξ’ αναβολής «συνεδρίαση» της ΓΣ της Πολυτεχνικής Σχολής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με ευθύνη των προέδρων ανακοινώθηκε η διεξαγωγή εξ’ αναβολής «συνεδρίασης» της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε επί της μοναδικής πρότασης που διαμορφώθηκε μέσω του διαδικτύου από την κοσμητεία. Στην επιλεγόμενη «συνεδρίαση» της ΓΣ δεν προβλέπεται συζήτηση άρα ούτε δυνατότητα έκφρασης άποψης, ούτε δυνατότητα υποβολής άλλης πρότασης.

Πέρα από τις προθέσεις της κοσμητείας, μια διαδικασία αυτού του τύπου υπονομεύει τις συλλογικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνεδρίαση της ΓΣ της Σχολής. Η καθιέρωση αυτού του είδους διαδικασιών που προτάσεις διαμορφώνονται από ολιγομελή ή στην πράξη από μονοπρόσωπα όργανα καταργούν κάθε έννοια συλλογικής διαδικασίας με σοβαρές επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή, συνδικαλιστική και πολιτική ζωή.

Η κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής οφείλει να οργανώσει νέα, πραγματική συνεδρίαση της ΓΣ. Για ουσιαστική συζήτηση και παρέμβαση όλων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες συντονισμού για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στην αντίθετη περίπτωση, καλούμε τους συναδέλφους σε αποχή, ώστε να μην νομιμοποιήσει κανείς την απαράδεκτη αυτή διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαστε αντίθετοι με αυτές τις συγχωνεύσεις και την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν συνεργούμε στην υλοποίηση της.

Η αντίσταση στην αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τα μέλη ΔΕΠ αλλά όλο το πανεπιστήμιο και ειδικά τους φοιτητές καθώς υπονομεύεται κατάφορα το δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και σε εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και επαγγελματικά δικαιώματα.

Απορρίπτουμε το σχέδιο της κυβέρνησης για την συγχώνευση των ΑΕΙ με τα ΤΕΙ και αντιστεκόμαστε στην θεσμοθέτηση και εφαρμογή του. Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις και τα «παζάρια», από παράγοντες εντός και εκτός του πανεπιστήμιου για να παρουσιαστεί ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα συναινεί στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Σε συντονισμό όλων των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, μέσα από τους συλλόγους μας, μαζί με τους φοιτητές διεκδικούμε Ανώτατη Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

ΔΗΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Πατρών,

Ιανουάριος 2019

Σχολιασμός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s