Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Στόχος της απαράδεκτης και ακραίας επέμβασης η τρομοκράτηση των φοιτητών και η καταστολή κινητοποίησης που αποφάσισαν μαζικά και δημοκρατικά στη συνέλευσή τους. Η φοιτητική κινητοποίηση αφορούσε την εναντίωσή τους στο νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στην αυθαίρετη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών και φοιτητριών.

Η επιλογή της ακραίας καταστολής, του αυταρχισμού, των εισαγγελικών ερευνών προς πάσα κατεύθυνση εντός των ΑΕΙ, που επιλέγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, των καθηγητών, της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι ενδεικτική του πανικού της. Οι στρατηγικές επιλογές της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, απορρίπτονται από ένα ισχυρό, μαχητικό πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί αποφασιστικά: «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», και «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που προαναγγέλλει την παραβίαση του άρθρου 16 του συντάγματος».

Ως εδώ με τις επεμβάσεις των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής στα Πανεπιστήμια. Έξω η αστυνομία και οι εισαγγελείς από τα ΑΕΙ! Οι φοιτητές μας και οι σύλλογοι τους, οι καθηγητές των ΑΕΙ δεν είμαστε παράνομοι. Αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη υπόθεση, που αφορά την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία: για την υπεράσπιση, την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης!

Απαιτούμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους φοιτητές μας! Όλες και όλοι απαντάμε αποφασιστικά. Συμμετέχουμε στην απεργία της Πέμπτης 8 Φλεβάρη και στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια.

ΔΗΠΑΚ-ΑΕΙ, 6/2/2024

DIPAK-AEI_Gia_MAT_stinKomotini.pdf

Σχολιασμός